[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”19212″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Su arıtma tankı, kapalı kasa dediğimiz tezgah altı su arıtma cihazlarının parçalarından biridir. Ayrıca görevi arıtma musluğundan gelen suyun basınçlı bir şekilde iletilmesidir. Yüzlerce modeli tasarlanmış olup, en çok tercih edileni içi cam, dışı metal olanıdır. Su arıtma tanklarının iç kısmı havayla temas etmediğinden içinde bulunan su çok uzun bir süre bozulmadan durabilmektedir.

Ev Tipi Su Arıtma Tanklarının Ortak Özellikleri;
  • Tezgah altına kurulur
  • 8 ila 40 LT arasında değişen bir kapasiteye sahiptirler
  • İçi cam dışı metal veya içi cam dışı plastik şeklinde tasarımları mevcuttur
  • Konnektör su girişi, Polipropilen Astar, Su Haznesi, Butil Diyafram, Hava Yastığı, Hava Doldurma Vanası olacak şeklide tasarlanmıştır.
  • En az 5 en çok 8 filtreye sahiptir, bu sayede suyun arıtma işlemi gerçekleşir.
  • Ters ozmos sistemi ile çalışır.
  • Pompalı veya pompasız olmak üzere iki tip su arıtma tankı bulunmaktadır.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”19215″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Su arıtma tankı nasıl olmalıdır

Su arıtma cihazı alırken özellikle tankın pompalı olmasına çok dikkat edilmelidir. Özellikle de köy ve beldelerde su basıncı düşük olacağından pompasız bir su arıtma cihazı hiçbir işe yaramayacaktır. Öyle ki suyu arıtmak bir yana tankın içine suyun bile dolmama ihtimali bulunmaktadır. Oysa pompalı su arıtma tankı, içerisindeki pompa yardımı ile suyun basıncını arttırarak iletilmesini sağlamaktadır.

Su arıtma tankı temizliği

Su arıtma cihazı alırken, firmayla anlaşmadan önce mutlaka her 9 ayda bir bakım hizmeti verip vermedikleri konusunda bilgi almalısınız. Çünkü su arıtma tankları belirli aralıklarla temizlenmesi gerektiğinden, su arıtma tankı temizliğinin cihazını pazarlayan firmanın teknik personeli tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Su arıtma cihazlarının bir parçası olan su arıtma tankları hakkında edindiğimiz bilgileri özellikle sizlerle paylaşmak istedik. Bu konuyla ilgili diğer yazılarımızı da incelemeyi unutmayın lütfen…[/vc_column_text][vc_column_text]Konuyla alakalı “Silifoz Siliphos Membran Koruyucu nedir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ana sayfaya dönmek için Buraya tıklayınız

Güncel kampanyalarımızdan haberdar olmak için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Arıtma cihazları için online mağazamızı ziyaret edin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][content_block id=19183][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]