SIKÇA SORULAN SORULAR
Su arıtma cihazlarımız, filtreler ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen bizimle hemen iletişime geçiniz.
Damacanalar polikarbon adı verilen kimyasal malzeme kullanılarak üretilmektedir. Polikarbon materyali BPA ( Bisphenol A ) adı verilen endüstriyel bir kimyasal madde içerir. Kanserojen olduğunun kanıtlanması üzerine BPA içeren ürünlerin üretimi birçok ülkede durdurulmuş ve kullanımı yasaklanmıştır. BPA içeren biberonların yasaklanması en büyük örneklerden biridir. Tek kullanımlık pet şişeler ise plastik esnekliğini sağlayan ftalat adı verilen, özellikle de erkeklerde kısırlığa sebep olduğu kanıtlanmış kanserojen kimyasal maddeyi içermektedir. Bu sebeplerden ötürü dünyanın en sağlıklı doğal kaynak suyuyla şişelenmiş olsalar dahi damacana ve pet şişe sular son derece tehlikelidir ve ölümcül riskler taşımaktadır.
İdeal içme suyu zararlı tüm maddelerden arındırılmış, Türkiye ve Dünya Sağlık Örgütleri kıstaslarına uygun pH ve mineral seviyesinde olmalıdır. Ters osmoz su arıtma sistemleri vücuttan tahliye edilen atık suda dahil olmak üzere, deniz suyunu dahi içme suyuna çevirebilen membran teknolojisine sahiptir. Bu sayede arıtılması en basit kum, çakıl gibi maddelerin yanı sıra, bakteri ve virüsleri de filtre edebilmektedir.
Ters Ozmos sistemi sudaki zararlı maddeleri arıtırken minerallerin de bir bölümünü filtre eder. Vücut günlük mineral ihtiyacını içme suyundan karşılamıyor olsa da, Boğaziçi Su Arıtma Sistemleri ile üretilen sudaki mineral miktarı ambalajlı sulardan daha yüksektir. Ayrıca doğal taşlardan oluşan ilave mineral filtre opsiyonumuz ile arıtılmış sudaki mineral oranını herhangi bir kimyasal kullanmadan arttırabilmekteyiz.
Atık su atmayan cihazımız bulunmamaktadır. Atık su miktarı şebeke suyu kirliliği ve basıncına göre değişmektedir. Su arıtma sistemlerimiz ortalama olarak 1 Litre temiz su için 1.5 – 2 Lt. atık su atmaktadır.
Su basıncı düşükse pompalı, su basıncı yüksek ise pompasız cihaz tercih edilmelidir.Pompa suyun basıncının yetersiz kaldığı yerlerde devreye girerek suyun basıncını yükseltir. Pompasız bir cihaz kullanabilmek için su basıncının 3,5 – 4 bar olması gerekmektedir.Bu basınç değerinin altında kalan tüm yerlerde pompalı cihaz kullanılması gerekmektedir.
Filtre değişim periyotu; tüketilen su miktarına ve şebeke suyu kirliliğine göre değişmek ile birlikte;Ön Filtre Değişimi : 6-12 Ay Arasında Full Filtre Değişimi : 15-18 Ay Arasındayapılması gerekmektedir.
Dijital ekran suyu anlık olarak analiz edilmesini sağlar. Filtre değişim periyotlarını ekran üzerinden takip edebilir, suyunuzun iletkenliğini görebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir arıza oluşması durumunda size sinyal verir.
Tüm sertifikalarımız web sitemizde sertifikalar bölümünde yer almaktadır. Bazı sertifikalarımız üretimimizin gerçekleştiği tesislerdeki üretici firmamıza aittir.
5 aşamalı cihazlarda saf suya yakın bir su elde edilmektedir. 8 aşamalı bir cihazda ilave olarak “Alkalin, Mineral ve Detox” filtre mevcuttur.ALKALİN FİLTRE : Suyun pH seviyesini yükseltir. MİNERAL FİLTRE : Suyun içerisine kalsiyum , magnezyum gibi mineralleri tekrardan kazandırır. DETOX FİLTRE : Alkalin filtre ile birleşerek vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar.
Suyunuzun değerleri normalize değerlerin üzerinde ise filtrelerin ömrünü uzatmak adına “SİLİFOZ” filtre diye adlandırdığımız kireç arıtıcı filtreyi, tercih edeceğiniz cihaza ilave edebilirsiniz. Bu ilave filtre sayesinde hem daha sağlıklı bir su elde eder hem de cihazınızın ömrünü uzatmış olursunuz.
Tuzlu suyu arıtan cihazımız mevcut değildir.
Evet kireci; 0.01 oranına kadar düşüren yumuşatma sistemiz mevcuttur. Bu sistem endüstriyel bir sistemdir.
Garanti süreci; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın verdiği süreç 2 yıldır. Ancak filtre değişimlerini düzenli olarak yetkili servisi ve orijinal filtreleri ile yapıldığı takdirde +3 yıl da ek olarak firma garantisi verilmektedir. Kireçten ve basınçtan kaynaklı olmayan tüm problemler garanti kapsamına girmektedir.
Montajın yetkili servis tarafından yapılması gerekmektedir. Bunun sebebi ise; yetkili servisin kurulum yapmadan önce şebeke basıncını ve kirecini ölçerek doğru bir montaj işlemi gerçekleştirmesidir. Basıncın düşük olduğu yerlerde pompalı cihaz önerilmekte olup, yüksek olduğu yerlerde ise basınç düşürücü önerilerek takılmasıdır.