Degazör Sistemleri
Gaz Alma Sistemleri, suda çözünmüş durumda bulunan gazların, özellikle karbondioksit (CO2) ve hidrojen sülfür (H2S) gibi gazların giderilmesi amacıyla kullanılır. Bu sistemler, su içindeki gazların arıtılmasını hedefler. Sürecin işleyişi şu şekildedir: Su, ünitenin üst kısmındaki dağıtım difüzöründen giriş yapar. Bu noktada su, üst kısımda bulunan halkalarla temas eder ve aşağı doğru süzülerek ilerler. Aynı anda, alttan yukarıya doğru esen Degazör fanının sağladığı hava suyun üst kısmıyla temasını sağlar. Hava, su içindeki çözünmüş gazları alarak dışarı atar. Bu şekilde ters akış prensibi kullanılarak suyun içerisindeki gazlar giderilir ve arıtılan su alt kısımda toplanır.
Etkili Gaz Alma
Degazör sistemleri, hem doğal olarak bulunan gazları hem de su arıtımının farklı aşamalarında oluşan yan ürün gazları alarak, iyon değiştirme sistemlerinin üzerindeki yükü hafifletir. Bu basit ve ekonomik sistemler, düzenli bakım ihtiyacı olmadığı gibi, kullanıldıklarında reçine rejenerasyon işlemlerinin sıklığı belirgin şekilde azalır.
Zorunlu Karbondioksit Giderimi
Çebri çekişli karbondioksit gidericiler, plastik dolgu malzemesi ile doldurulmuş bir atmosferik degazör tankından oluşur. Proses suyu, üstten bu dolgu malzemesine püskürtülerek suyun yavaşça dağılması sağlanır ve böylece içindeki karbondioksit dışarı atılır. Elde edilen gaz, tankın üst kısmında bulunan bir hava tahliye borusu vasıtasıyla alçak basınçlı bir fan yardımıyla dışarı atılır. Proses suyu ise, ünitenin alt kısmında toplanır ve arıtmanın bir sonraki aşamasına geçer.

Degazör Sistemleri
Endüstriyel su alanında müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlerimiz sizlerle.
Sıkça Sorulan Sorular
Sistemlerimiz ile ilgili spesifik olarak en çok merak edilenlere yer verdik.
Cebri çekişli karbondioksit gidericiler, proses suyundan özellikle karbondioksit olmak üzere birçok gazı giderir ve genellikle katyonik ve anyonik iyon değiştirme ünitelerinin arasında veya ters osmoz ünitelerinin sonunda kullanılır. Eğer proses suyu yüksek karbondioksit seviyelerine sahipse, CO2 giderici kullanmamanın sonucu, anyonik reçine rejenerasyon süreçlerinin sıklaşması, zaman kaybı ve fazladan kimyasal tüketimi olabilir. Karbondioksit, katyon değişim işlemi ve pH kontrolü için kullanılan asitlerin bir yan ürünüdür.